Apenheul 2015

Op woensdag 22 april jl. was het zover, de CLB Foundation had voor de afdeling Hoog Buurlo van het Het Leger Des Heils een leuke activiteit in petto. We zijn met 27 bewoners naar de Apenheul geweest. Hans Martens, Veronica Berghuys en ondergetekende zijn als “begeleiding” mee geweest met deze groep.

Om 10.00 uur hadden we afgesproken op locatie De Wending in Uchelen. Deze locatie behandelt mensen met hun verslavingsprobleem met een maximale duur van 4 maanden. Hans was veel te vroeg en had daarom alvast een wandeling gemaakt op de Veluwe, waar hij wat wilde zwijnen heeft “geschoten” met z’n camera. Om 10:00 was het ontvangst met koffie en cake, waarbij ook de gelegenheid was om kennis te maken met de bewoners. Na de introductie van de CLB Foundation, door Hans aan de bewoners, kwamen de bewoners aan het woord. Een korte voorstelronde volgde. Ik vond het erg knap dat de mannen en vrouwen zeer openlijk durfde te spreken over hun verslavingsprobleem, dat varieerde van alcohol tot harddrugs, maar daar kwamen we natuurlijk niet voor. Nee, dit zou een mooi dagje uit worden, een dag dat deze groep mensen zich niet kunnen veroorloven.
Het Leger Des Heils organiseert ook uitjes, maar dat is dan meer in de trant van fietsen, wandelen of een picknick.

Nadat iedereen ons al uitvoerig had bedankt voor het geweldig leuke initiatief (terwijl de dag nog moest beginnen), zat iedereen om 10.45 uur in de busjes. Bij aankomst kwamen natuurlijk de geijkte grappen (maar wel waar), zoals “Hans, jij hebt een probleem als je het park weer uit wilt” voorbij en de bewoners haakte daar lekker op in. Het was heerlijk rustig in de Apenheul, we hebben alles op ons gemak kunnen bekijken. De presentatie over de gorilla’s was erg interessant. Ook interessant was de gelijkenis die Hans zag tussen de gespierde 200KG zware gorilla (alfamannetje) en zichzelf.

Apenheul 2015Gaandeweg door het park spreek je de bewoners en kwamen er mooie gesprekken tot stand. Om 12.30 uur hadden we afgesproken om gezamenlijk, in de zon, te lunchen. Uiteraard was degene die een deel van de broodjes bij zich had nergens te bekennen, dit was overigens ook de huisfotograaf van de groep en druk doende met zijn camera was hij de tijd even vergeten. Om 14.30 uur was het weer tijd om te verzamelen voor de terugreis naar De Wending in Uchelen. Na de vele bedankjes en complimenten van de bewoners aan de Foundation, waarin Veronica nu al weer 6 jaar het voortouw neemt, vertrokken we allemaal weer richting huis.

Iedereen heeft een geweldig leuke dag gehad en het is mooi om te zien dat je middels de CLB Foundation mensen een mooie dag kan aanbieden die écht gewaardeerd wordt.

Robin de Bruijn
Servicetechnicus CLB Integrated Solutions B.V.


contact