CLB Foundation gaat internationaal!

Eind Februari ben ik samen met mijn collega Ilona Willemsen naar Ganspoel, België afgereisd. In het idyllische landschap is Centrum Ganspoel gevestigd. Centrum Ganspoel ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een visuele en visueel meervoudige beperking en hun omgeving. Hierbij staat de individuele vraag van de cliënt centraal en dit geeft richting aan het ondersteuningsaanbod. Op deze bijzondere middag werden er verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij per cliënt is gekeken naar de persoonlijke voorkeur en passende invulling van de middag. Zo waren er sessies met een strijkkwartet, een verhalenverteller, theatershow, dieren knuffelen en volksspelen.

Om 13.00 uur werden we ontvangen door Marleen Lemmens, Coördinator Dagbesteding bij Ganspoel. We werden geïnformeerd over het programma en over onze taken die middag. We kregen ieder een cliënt toegewezen die we gedurende de middag mochten vergezellen en begeleiden naar de activiteiten. Het beloofde een mooie dag te worden met de aanwezigheid van entertainment, goed gezelschap én de voorjaarszon!

Na de briefing zijn we naar het huis van Femke en Mark gegaan. Daar zaten zij al met smart op ons te wachten. Ze hadden er enorm zin in! Ik nam de zorg van Mark voor mijn rekening, een jongeman die meervoudig en visueel beperkt is. Hij zit in een aangepaste rolstoel en kan ontzettend genieten van muziek. Zijn eerste activiteiten was een bezoek aan het theatershow. Door de visuele beperking van de cliënten was het uiteraard geen gewone theatershow, maar werd er ingespeeld op verschillende zintuigen zoals horen middels de vele liedjes en voelen van vele attributen. Mark genoot zichtbaar van de liedjes!

Voor de volgende activiteit moesten we richting een andere ruimte in het hoofdgebouw. Er stond ons namelijk een muzikaal uur met het strijkkwartet te wachten! Een perfecte sessie voor Mark die van de klanken van alle instrumenten kon genieten. Erg mooi om te zien hoe hij hierdoor opleefde.

Na deze inspirerende middag was het helaas alweer tijd om Mark naar huis te brengen. Daar was zijn begeleider om hem met open armen te ontvangen. Ook Femke had erg genoten van deze gezellige middag. Zij heeft mogen genieten bij de theatershow en de verhalenverteller. Samen met de cliënten kijken we terug op een geslaagde middag. Ik vond het erg indrukwekkend om op deze manier persoonlijk in contact te komen met de cliënten en een bijdrage te kunnen leveren in de zorg.

Een mooie ervaring in het plezante België!

Marleen Walhain
Sales Manager

contact