Dolfinarium met Philadelphia

Harderwijk, 17-09-2015

We (Sandra Moonen & ik) gingen s' morgens al vroeg richting het Dolfinarium om er een leuke dag van te maken met bewoners van Philadelphia, locatie Wapenveld & Julianadorp.
Het weer had beter gekund met alle regen die er viel, maar de reis was erg gezellig.

Als eerste arriveerde de locatie Wapenveld. Ze waren met 8 bewoners inclusief 1 begeleidster (Marieke) en een vrijwilligster. We hadden voor iedereen drinken en wat lekkers meegenomen wat we uit hebben gedeeld voor we naar binnen gingen.

Ik besloot daarna alvast met deze groep naar binnen te gaan en Sandra zou wachten op de volgende groep (locatie Julianadorp).

De bewoners waren erg enthousiast en we gingen als eerste binnen kijken waar we de dolfijnen konden zien zwemmen en konden zien spelen.

Daarna was het gestopt met regenen en zijn we naar buiten gegaan om de zeeleeuwen show te bekijken wat erg leuk en grappig was. De bewoners keken hun ogen uit.

Ik had al snel vrienden en vriendinnen onder de bewoners wat erg gezellig was. Daarna was het tijd om binnen koffie/thee of warme chocolademelk met slagroom te drinken met de bewoners en begeleidsters.

Toen zijn we naar de dolfijnenshow geweest. We zaten 1e rang dus we konden alles goed zien. Het was een super show en de bewoners genoten enorm.

Daarna was het frietjestijd voor iedereen waarbij we gezellig overal over hebben gesproken en veel hebben gelachen onder elkaar. Voor degene die nog een cadeautje wilde kopen in de winkel was daarna even tijd. Ik had zelf voor mijn dochtertje Bo ook nog een lief schildpadje mee genomen waar ze erg blij mee was.

We zijn ook nog naar de voorstelling van de zeemeermin geweest waarbij Marieke (begeleidster) naar voren werd geroepen om de zeemeermin te spelen. Wat ze enorm knap deed. Een 2e carrière als actrice?

Daarna zijn we richting de uitgang gegaan, omdat de bewoners rond 16.00 uur weer werden opgehaald. Na een leuke groepsfoto bij de ingang te hebben gemaakt zijn de bewoners weer richting huis gegaan en wij weer richting CLB.

Was een enorme leuke en gezellige dag en doe vanaf hier iedereen die erbij was de groeten en tot ziens!!

Maurice Schellekens

contact