Hart op weg 2010

De stichting "Hart op weg" is een stichting die ieder jaar een vakantieweek organiseert voor een 30 tal mensen die een dusdanige hart/long afwijking hebben waardoor ze niet zelfstandig op vakantie kunnen. De vrijwilligersgroep bestaat dan ook o.a. uit IC verpleegkundige, cardioloog, verpleegkundige etc.

Vrijdag 3 september helemaal opgeladen naar het afspreekpunt gereden om vervolgens met mijn meekookgenoot (Hanny) naar Franstalig België te vertrekken. Dit voor de groep uit, want wij moesten natuurlijk vlak na aankomst meteen aan de warme maaltijd beginnen voor dezelfde avond. Dit alles in een totaal onbekende keuken en met voor ons allebei onbekende kookhulp (onszelf!) en daarbij komt; allebei niet echt ervaring om voor 30 man/vrouw te koken.
Die eerste maaltijd ging dan ook niet vlekkeloos, alhoewel iedereen beweerde dat de ietwat kleffe nasi prima te consumeren was. Enfin wij besloten er maar flink de moed in te houden. Die hebben we gedurende de week ook wel flink aangesproken.
Ontbijt-Lunch-Diner en drinken kopen, koken en opruimen voor een dertigtal mensen is ook best wel een aardige klus gebleken.
Wij hebben deze dan ook met veel plezier en humor volbracht. Eerlijksheidshalve moet ik wel bekennen dat het alcoholische drankje om ongeveer 22.00 uur iedere avond ons op de been heeft gehouden of eigenlijk vlak na het nuttigen ervan juist het omgekeerde.

We hebben de sterren van de hemel gekookt op ons 2 x 4 pits gasstel, waarvan de grote branders het maar voor de helft zagen zitten.
Je kunt daar natuurlijk wel een grote pan op kwijt. Duurt alleen een uur voordat het water kookt en na het toevoegen van 5 kg. Diepvries groenten weer een uur en dan nog de kooktijd. (We kookten trouwens veel vers, maar soms…)
Schoot dus niet op. Onze creativiteit heeft top moeten presteren. Daaruit is dan ook wel voortgekomen.
-    Eigengemaakte kipragout, voor s’middags op de boterham.
-    Gehakt-kerrieschotels
-    Eigengemaakt puddings
-    High-tea met scones, cake, wraps, verse fruitsalade, hapjes
-    Feest diner van 4 gangen
-    Zoet rijst desserts etc.   

Het grootste compliment was dan ook dat ons was verteld dat velen een niet zo grote en eenkennige eetlust zouden hebben. Nou, ze hebben ons echt de oren van ons hoofd gegeten. Het was niet aan te slepen.
En dat heeft ons er toe gebracht om meteen ja te zeggen toen wij weer werden gevraagd voor het volgende jaar. Dan gaat de reis naar Duitsland.

De CLB Foundation heeft de totale reiskosten betaald van € 400,-- die iedere deelnemer moet betalen en de schilderspullen voor het middagje schilderen wat ik heb ingebracht. Dit was ong. € 67,--.


Het was een “hart” stikke leuke week!

contact