Hart op weg 2011

Op vrijdag 9 september ben ik naar naar Kerpen (De Eifel in Duitsland) vertrokken voor de kookweek met de stichting “Hart op Weg”. Mijn kookmaatje opgehaald op de meeting plek en doorgereden de Eifel in. De omgeving daar is fantastisch mooi.

We bleken de komende week te gast te zijn bij een verbouwde kousenfabriek (Strumpffabrik)

Bij aankomst meteen naar de keuken gegaan om aan het diner te beginnen, want later die dag zouden de deelnemers arriveren. Zeer waarschijnlijk  met een goede trek.

De eerste maaltijd hadden we in Nederland al ingekocht en deels voorbereid, want je weet nu eenmaal nooit waar je terecht komt.

De gebraden worstjes, met verse sperciebonen en gebakken aardappelen met als toetje vla met fruit toe, viel bij iedereen goed in de smaak.

De spits was afgebeten.

De volgende dagen, wisten wij, zouden vooral rond de stoof en in de supermarkt worden doorgebracht Anders dit jaar was dat er in deze week een dagje uit was gepland en een keer uit eten met zijn allen.

Dat betekende voor ons dus een dag minder koken en een dagje mee uit.

Het uit eten was zeer geslaagd. Iedereen ging opgetogen en gesoigneerd de deur uit. De sfeer was heel erg gezellig en het eten lekker.

Ons dagje uit ging naar Cochem, een plaatsje aan de Moesel. Leuk boottochtje gemaakt en uiteraard een wijntje uit de Moezel geprobeerd. Het eten voor die avond was al voorbereid, dus we konden ons een beetje uitleven. Een zeer geslaagde dag.

Er zijn zeepkettingen gemaakt op een middag. De zeepkettingen voor de keuken werden door enkele deelnemers gemaakt, want wij moesten natuurlijk zorgen voor de High Tea.

Die stond voor die middag op het schema. De reacties waren, gelukkig, weer enthousiast.

Het weer zat behoorlijk mee deze week. Eigenlijk alleen maar zon gezien en die ene natte dag hadden de deelnemers bezigheden in huis gepland.

Zelfs de spel middag kon in de zonneschijn plaatsvinden, wat natuurlijk altijd veel leuker is.

De strumpffabrik was een prettige plek om te vertoeven. Veel kamers met bijbehorende badkamers en veel privacy voor de deelnemers. Daarbij ook nog een schitterende omgeving.

Maar ook aan deze vakantie kwam een einde.

Vrijdag 16 september ging wij weer op weg naar huis.

Ik en mijn kookmaatje kijken terug op een enerverende week, die kokend weer goed is verlopen.

Wat ons betreft: Tot volgend jaar in….

Kook groeten,

 

Veronica Berghuys

CLB Foundation

contact