In de zon naar Duinrell Monsterlijk

Donderdag 13 augustus hebben 16 cliënten van  Zorggroep’s Heeren Loo uit Monster, samen met 10 begeleiders Attractiepark Duinrell in Wassenaar bezocht. Vanuit CLB mocht ik samen met mijn collega’s Marco, Rob en Sanne de cliënten door het park begeleiden.

De dag begon met het ophalen van de cliënten (kinderen) in Monster om vervolgens met de groep richting Duinrell te vertrekken. Aangekomen bij ’s Heeren Loo zagen de gezichtjes van de kinderen er gespannen uit. De begeleiders vertelden dat de kinderen allemaal vroeg wakker waren en heel de week al hebben uitgekeken naar het uitje met de CLB Foundation. Toen de kinderen het eens waren dat ze de jas wel thuis kon laten door het lekkere weer, zijn we vertrokken richting Duinrell. Eenmaal gearriveerd bij Attractiepark Duinrell werden de pakjes drinken en lekkernijen verspreid onder de begeleiders. Hand in hand liepen de kinderen en begeleiders vervolgens het attractiepark in.

Een aantal van de kinderen had al heel de week op internet gezeten om te kijken in welke attracties ze allemaal zouden gaan. We kwamen gelijk uit bij de snelste attractie van Duinrell, De Falcon. Een aantal wilde gelijk in de attractie met de duikvlucht van 22 meter, inclusief looping en kurkentrekkers. Kinderen kwamen springend uit de attractie en genoten zichtbaar van de snelle rit. Omdat er ook wat kleinere kinderen met de groep mee waren zijn we vervolgens richting de kikkerachtbaan gegaan. Door het lekkere weer was het tijd voor wat verfrissing in de Splash. Sommige begeleiders en kinderen kozen voor het natte pak en gingen in de boot zonder het dak.

Na het bezoeken van verschillende attracties is de groep rond de middag bij elkaar gekomen om te lunchen. In het zonnetje genoten de kinderen en begeleiders van wat te eten en te drinken om vervolgens het speelpark in te gaan. In de middag zijn er nog een aantal attracties bezocht totdat de kinderen uitgeput waren. We zijn terug gegaan richting Monster waar de kinderen trots hun verhalen vertelden aan de overige begeleiders over welke attracties ze hadden bezocht.

Zowel de kinderen als de begeleiders hebben een leuke, zonnige dag gehad die niet snel vergeten zal worden. De blijdschap op de gezichten van de kinderen blijft toch het leukste om te zien. Al met al was het dus een geslaagde dag!

Mitchel Fijneman

contact