Met Baalderborg naar Wildlands!

Op 10 juni ben ik samen met mijn collega’s Dion, René en de cliënten van Baalderborg Groep locatie Nijverdal een dagje naar Wildlands Emmen geweest. Wij zouden de groep ontmoeten bij de ingang van het onlangs vernieuwde park. De ene helft van de groep kwam met het Baalderborg Groep busje naar het dierenpark en de andere helft kwam met de trein. Helaas was de laatstgenoemde groep wat vertraagd. Bij aankomst vertelde de cliënten heel enthousiast dat ze in een stilte coupé hadden gezeten, maar dat hen dit niet zo goed af ging…

De groep was erg gemêleerd, met cliënten van begin twintig tot eind 70. Vanuit Baalderborg Groep waren er 2 begeleiders bij, 1 stagiaire en een vrijwilliger. Het was heerlijk weer, dus het beloofde een mooie dag te worden!

Nadat de groep compleet was, kon het avontuur beginnen. Het park bestaat uit 3 verschillende gebieden. Wij hebben als eerste Nortica aan gedaan en zijn daarna de Serenga gaan ontdekken. Jungola hebben we gezien de tijd niet meer kunnen bekijken. Je zag de cliënten lol hebben en genieten. Ook Rene was helemaal in zijn nopjes. Dion en ik zien Rene als de vrijwilliger voor deze doelgroep als hij ooit met pension mag :-) We maakte al snel nieuwe vrienden. Zo was er een liefdeskoppel aanwezig in de groep en vertelde Peter wel 100x hoe leuk hij het vond. Één cliënt was erg terughoudend en op zichzelf en werd dan ook apart het park meegenomen door de vrijwilliger om een rondje te gaan maken.

Wij heb erg veel bewondering voor de begeleiding cq. zorgverleners. Tijdens een uitje als deze moet je erg veel geduld hebben en zijn er vele aspecten waar je rekening moet houden. Denk hierbij aan eten en drinken, insmeren van de cliënten, medicatie innemen, sanitaire stop etc. Een dagje (van 08.00 tot 20.00 uur) weg is voor hen een dag hard werken!

Gezien het strakke dagpatroon, was het stipt half 1 tijd voor de lunch. Op het menu friet met kroket of frikadel. In de middag zijn we het tweede gebied (Serenga) van Wildlands gaan verkennen. Uiteraard kon de koffiestop niet ontbreken. Hiervoor hebben we een mooi plekje uitgezocht bij de giraffen, waar we hebben genoten van een kopje koffie met appelgebak, natuurlijk voorzien van slagroom.

Rond half 4 kwamen we moe maar voldaan uit de woestijn en werd het tijd om het souvenirwinkeltje te bezoeken. Iets waar de cliënten al heel de dag naar uit keken! Met een grote glimlach op ieders gezicht mocht iedere cliënt iets uitzoeken. Al gauw bleek de snoepzak meer in trek te zijn dan de souvenirs. Het zijn de kleine dingen die het doen. 

Om 17.00 uur kwam de dag ten einde en zijn we weer richting Raamsdonksveer gereden. We kijken met z’n alle terug op een gezellige en geslaagde dag! Erg leuk om dit voor de cliënten van Baalderborg te kunnen doen.

Ben Pagie

 

contact