Naar het Wilde Westen!

Donderdag 18 juni was het zover, een avontuurlijk uitstapje naar Slagharen voor een gezellige groep bewoners van Baalderborg Vroomshoop, georganiseerd door de CLB Foundation. Ik mocht erbij zijn als begeleider vanuit CLB, samen met mijn collega’s Sandra, Rene en Sanne.

De planning verliep prima voor het verzamelen van de CLB begeleiding, we stonden bij de parkeerplaats vlak bij elkaar en al het lekkers dat Sanne had meegenomen voor de groep hadden we eerlijk verdeeld in onze rugzakken om later van te genieten tijdens een rustpauze op de prairie of in de saloon. Het was lekker rustig op de parking, wat een goed signaal was voor snelle toegang bij attracties. Vanaf het begin was het al gezellig, er werd zonder de cliënten van Baalderborg al een spel georganiseerd: vind de autosleutel van Sanne! Ideaal om alle tassen op te ruimen en te organiseren. Uiteindelijk geen toeval dat Sanne zelf dit spel uiteindelijk heeft gewonnen.

Bij de ingang van het park zijn we de hele groep tegengekomen. Aangevoerd door 4 gezellige begeleiders stonden de 20 cliënten al klaar om de attracties te gaan bezoeken. Het was een mooie combinatie van personen, variërend in verschillende leeftijden en van zeer zelfstandig tot de cliënten Hennie, Jeanette, Aniek en Richard die hun eigen vervoer hadden meegenomen (rolstoel). Droog weer, lekker temperatuurtje en regelmatig een zonnetje erbij, al met al prima voorwaarden om er voor hun een gezellige dag van te maken.

We trokken als groep het wilde westen in en bezochten al snel het reuzenrad en de 4D Robin Hood film, afhankelijk van de mobiliteit van de cliënten. Genietend van het uitzicht en de diverse attracties hebben we aardig wat afgelopen en afgereden.

Complimenten voor de hengelkwaliteiten van onze rolstoelberijders: terwijl diverse groepsleden boven ons in de kabelbaan voorbij kwamen, hadden zij allemaal mooie prijzen gewonnen bij het hengelspel en Hennie heeft zelfs een extra grote blauwe Koala gewonnen. Die ging uiteraard de rest van de dag gezellig mee.


Een bezoek aan de internationale wasbeerhelden Randy & Rosie kon natuurlijk niet uitblijven, ondersteund door hun eeuwig herhalende eigen tophit 'Randy & Rosie'. De begroetingen en knuffels waren overduidelijk een succes en hartverwarmend.

 

 

 

 

 

Na een bezoek aan de Octopus (deze begeleider moest ook een keer mee met een attractie) was het even bijkomen van al het slingeren.
De poging om daarin een selfie te maken is redelijk gelukt, maar het blijkt wel dat de combinatie van foto maken, jezelf beethouden zonder Sanne klem te drukken door al het geslinger én je telefoon niet onbedoeld naar iemand anders te gooien best wel een uitdaging is...


Daarna met zijn allen gaan lunchen. Ook weer een belevenis, al was dit al vanwege het feit 20 minuten in de rij te wachten om daarna te vernemen dat het alleen voor een specifieke groep was (waar wij niet bij hoorden). Geen probleem, volgende burger restaurant bezocht. Daar konden ze qua logistiek nog veel leren van McDonald’s gezien de wachttijden. Het idee dat het misschien nog een keer lang zou duren of misschien geen resultaat zou opleveren resulteerde bij Sjoerd in de terechte gevleugelde uitspraak 'Aaah, niet nog een keer hè??'. 
Maar na de ontvangst van frieten, burgers en andere gezonde lekkernijen was iedereen weer tevreden gesteld en werden de magen bijgevuld.

Samen verder wandelend nog meer van het wilde westen gezien, alle winkeltjes en saloons langsgelopen en zelfs echte cowboys en indianen te paard tegengekomen. Uiteraard ook de beroemde pony's van Slagharen bezocht, ze staan er nu een stuk rustiger bij dan vroeger moet ik zeggen (voor zover ik me dat dan nog kan herinneren). Ik schat zo'n 35 jaar geleden dat ik Slagharen voor het laatst bezocht heb, toen was ponyrijden nog één van de grote belevenissen voor de meeste bezoekers.

Bij de laatste attractie hebben we Aniek uit de rolstoel geholpen om in het grote rad met huifkarren samen met begeleidster Jonneke te genieten van het uitzicht en de wind door de haren.

Uiteindelijk ter afsluiting nog even gezellig bij elkaar gaan zitten, al het lekkers wat nog over was uit de rugzakken verdeeld en een drankje erbij. We kunnen met zijn allen terugkijken op een zeer gezellige en geslaagde dag voor iedereen, mede gezien de tevreden gezichten en alle spannende belevenissen. Dank voor de professionele, ontspannen en vrolijke begeleiding door de Baalderborg medewerkers en de ondersteuning van Sanne, Rene en Sandra.

Etienne

 

 

contact