Op de huifkar met de Baalderborg Groep

11 april 2014

Stegeren… Een plaats die niet voor iedereen van het CLB foundation team even makkelijk te vinden was. Het gaat dan ook om een z.g. buurtschap in de gemeente Ommen. Langs de nog niet zo lang geleden heringerichte weg bevindt zich midden in de bossen het nieuwe zorglandgoed van de Baalderborg Groep.

Het is bijzonder om te zien hoe men een aantal munitiebunkers op dit voormalig militair terrein om heeft weten te toveren tot een aangename woonplaats voor mensen met een verstandelijke beperking.

De delegatie van de foundation werd met open armen ontvangen en iedereen had dan ook zin in de middag. Het was immers een perfecte dag voor een tocht met de huifkar. In ruim drie kwartier deden de Belgische paarden hun best om iedereen de mooie omgeving te laten zien. Het was voor alle betrokkenen een bijzondere rit. Niet in de laatste plaats voor de bewoners die er zichtbaar (en sommigen ook hoorbaar) van genoten. Na deze enerverende ervaring werden de bewoners nog getrakteerd op overheerlijke pannenkoeken.

De begeleiding was aangenaam verrast dat men met deze groep cliënten zo’n lange tocht heeft kunnen maken en was het er over eens dat deze activiteit een schot in de roos was.

Erik Dillerop

Service technicus CLB.

contact