Respect in Blijdorp

Donderdag 21 mei heeft de CLB Foundation voor 20 cliënten van Respect Zorggroep een uitje georganiseerd naar Diergaarde Blijdorp te Rotterdam.

Een uitje voor twintig bewoners blijkt een hele voorbereiding en georganiseer: wie gaan en kunnen er mee, lunchpakketjes voor de cliënten en verzorgers, persoonlijke en individuele zorg (medicatie e.d.), vrijwilligers, planning, taxi's, en vervolgens zorgen dat iedereen tijdig klaar staat om met de rolstoeltaxi opgehaald te worden om vervolgens af te reizen naar Rotterdam. Eenmaal veilig bij Diergaarde Blijdorp te zijn gearriveerd, alle cliënten verzamelen, lunchpakketjes uitdelen, de cliënten met de vrijwilligers van de CLB Foundation koppelen en dan,... handjes schudden, handjes schudden, handjes schudden en namen onthouden!

Na de voorstelronde en lamme handjes zijn we in colonne de dierentuin binnen gegaan op weg naar het verzamelpunt. Op het verzamelpunt hebben we eerst met z'n allen heerlijk geluncht en een beker koffie of thee genuttigd. Vervolgens zijn we in kleine groepjes het park gaan bezichtigen. Van Afrika met de zebra's, giraffen en neushoorns tot Europa met de Wolven en de rendieren. Maar ook Azië met de olifanten, kamelen en de pelikanen. Iedereen genoot zichtbaar, zowel de bewoners als de begeleiders kwamen ogen en oren tekort! In de loop van de middag zijn we allen bijeen gekomen om nog een heerlijk ijsje te eten en konden (sommige) begeleiders nog even hun energie kwijt in de speeltuin. Na de pitstop hebben we met z'n allen het Oceanium bezocht waar de diverse zeedieren in en door de aquaria te bezichtigen waren.

Kortom, het was een prachtige, zonnige (de poncho's kunnen zo weer terug in de kast) dag, die we met een groepsfoto hebben bezegeld!

Iedereen bedankt voor een geslaagde dag!

Ewoud Kleiboer
Technisch coördinator CLB Integrated Solutions B.V.

contact