Samenloop voor hoop

Begin 2010 kreeg ik (Ellen) via het KWF bestuur Oosterhout een aankondiging van de Samenloop voor Hoop.Dit evenement zou voor het eerst in Oosterhout georganiseerd gaan worden. Aangezien ik door persoonlijke omstandigheden zeer betrokken en gemotiveerd ben, heb ik besloten me hiervoor in te gaan zetten om met een groep mensen 24 uur in estafettevorm te gaan lopen.

Aanvankelijk was het best moeilijk om mensen te vinden maar gaandeweg sloten zich steeds meer mensen bij ons aan en hadden we uiteindelijk een team van 30 mensen die met ons mee wilden doen.Een van die mensen was mijn CLB collega Neli.

Het was de bedoeling dat we met ons team zo veel mogelijk geld zouden inzamelen voor het KWF d.m.v. sponsors, ludieke acties en kraamverkoop tijdens de Samenloop.

We hebben een aantal teamvergaderingen gehad om tot leuke en uitvoerbare ideeën te komen. Iedereen zou natuurlijk ook bij zijn of haar werkgever gaan vragen voor giften en/of sponsoring en dit is aardig gelukt. De meeste bedrijven waren erg gul en dus konden we vooraf al zo’n € 4000,- op onze teamrekening overmaken. De CLB-Foundation gaf ons  een prachtige bijdrage van € 500,- en leende ons mooie shirts.

Verder hebben we een grote loterij georganiseerd, armbanden, jam, en sleutelhangers gemaakt voor de verkoop in onze kraam. Voor de kinderen was er een grabbelton en nageltjes lakken.

Op 26 juni was het zover. Alle weerscenario’s waren in de week ervoor al gepasseerd maar uiteindelijk was het prachtig zonnig weer, de temperatuur liep zelfs op naar 30 gr. We waren om 11.00 uur op het terrein voor het opbouwen en inrichten van onze kraam en partytent. Om  14.00 uur nog een laatste captains briefing en om 16.00 uur gingen onder luid applaus de eerste lopers van in totaal 28 teams van start. Om het uur werd er gewisseld 24 uur lang.

Er werd ook door de grote organisatie van alles gedaan om  iedereen, zowel lopers als publiek, te vermaken: Er was een hoofdpodium met allerlei muzikale acts en stands met informatie, voetmassage en natuurlijk eten en drinken. Om 23.00 uur was er een mooie en voor velen emotionele kaarsenceremonie, waarvoor ook vele duizenden kaarsen verkocht waren. Opbrengsten waren allemaal voor het KWF. Intussen liep onze loterij en verkoop geweldig al hoewel het grote publiek het jammer genoeg liet afweten( mede door de warmte waarschijnlijk).

Alles bij elkaar hebben we maar liefst € 6287,50 opgehaald, het hoogste bedrag van alle teams. Totaal is er een bedrag van € 64.000,- binnengebracht.

Het was af en toe best zwaar maar een geweldige ervaring om mee te maken. Nogmaals hartelijk dank aan de CLB Foundation.

contact