Sint-Piet bezoek te Druten

Woensdag 2 december mocht ik als hulp van de Sint (Boudewijn Harmse) en collega Piet (Dennis Dahm) mee naar de locatie PA Hoeklaan van 's Heeren Loo.
Ik heb het over mogen, want het is als werknemer van CLB denk ik een voorrecht om af en toe ook op een andere manier in contact te komen met de klant,
maar vooral met de cliënten.
Waar je het hele jaar vanaf kantoor en op de achtergrond bezig bent met de zorg voor deze mensen te verbeteren, kan je dit op deze manier ook eens persoonlijk
wat betekenen.

Rond 12:00 hadden we afgesproken om ons voor te bereiden, waarna we de verschillende groepen een bezoek gingen brengen.
Compleet met strooigoed en cadeaus kwamen we binnen en al snel was duidelijk dat dit enorme indruk maakt op de cliënten, maar ook op ons zelf.

Zo was er 1 jongen waarvan de zorg mij vertelde dat hij niet snel contacten legt vanwege zijn beperking, maar toch ging ik even naar hem toe. Voorzichtig ging ik
bij hem zitten en gaf ik hem 1 pepernoot, waarna een kleine glimlach ontstond. Daarna gaf ik hem een hand vol met pepernoten en een nog grotere glimlach was een feit.
Vervolgens gaf ik hem een hele berg met pepernoten in zijn schoot gaf en toen was het feest compleet voor hem.
Hij kreeg zelfs door dat als hij op de ramen klopte de Pieten daar al snel op reageerde en hij bleef schateren van het lachen.
Dit doet je weer even beseffen dat het juist om de kleine dingen gaat in het leven.

Met de 2e groep hebben we samen met de ouders en familie gezongen, cadeaus en natuurlijk pepernoten uitgedeeld. Een klassiek heerlijk "avondje" zou ik het willen noemen.

Bij de 3e groep was het vooral voor de Pieten een feest. Daar waren namelijk de stoere, zelfstandig wonende pubers die niet meer in Sinterklaas geloofde... Of toch wel??
Er moest gezongen worden voor cadeaus en dat werd dan toch maar gedaan waarna het ijs gebroken was.
Als snel kwam de stoere vraag... Strooien jullie niet ofzo?? Nou dat hoef je natuurlijk maar 1x aan Pieten te vragen. De hele voorraad met pepernoten was er bij
deze doorheen en niks ging meer mee terug.
Deze hadden ze niet aanzien komen en de lol bij de Pieten en de Sint was pas echt compleet toen de zorg lachend zei tegen de puberende jeugd... Dat mogen jullie straks zelf opruimen.

Een dag met veel indrukken werd denk ik nog het meest beloond door het volgende...
Een meisje van de eerste groep kwam voordat we weggingen naar me toe. Ze deed haar armen wijd open en gaf me een dikke knuffel om te bedanken.

CLB Foundation en 's Heren Loo bedankt voor deze unieke ervaring!

Robbert van Waterschoot
Engineer/programmeur

contact