Sociaal Carnaval

Een groots feest met een grote lach, dat is waar het om draait tijdens het Sociaal Carnaval in Castricum.

Elk jaar net voor het echte Carnavalsfeest losbarst, wordt er in Castricum een groots Carnavalsfeest georganiseerd voor mensen met een beperking.

Dit jaar hielp ik ook mee, mijn belangrijkste bijdrage was het fotograferen van alle mensen in hun mooie kostuums. Ook heb ik voor het feest een poster en een flyer gemaakt. Het drukken van de poster en de flyers heeft de CLB Foundation bekostigd.

Deze poster hing in de hele CAL gemeente zodat iedereen wist dat het grote feest van zondag speciaal was georganiseerd voor al deze mensen. De flyers zijn naar vele  huizen door heel Nederland gestuurd waar mensen met een beperking wonen.

Alles was uiteindelijk geregeld, de tent staat, de lunchpakketjes zijn klaar, de artiesten staan klaar, iedereen is binnen, de muziek begint te spelen en dan begint het grote feest! Alaaf Alaaf Alaaf, zo komen alle mensen in polonaise het podium op dansen! Wat een heerlijk gevoel. ruim 300 mensen hebben de dag van hun leven, soms zie je het niet, maar je voelt gewoon dat ze aan het genieten zijn van alle vreugde om hun heen.

Na heel veel muziek en een mooi optreden van Drumband "De Zwarte Reiger" gingen we allemaal even rustig lunchen, we moesten wel even tot rust komen want we wisten dat later in de middag er een speciale artiest langs kwam.

Na de lunch was het even onrustig en toen kwam hij het podium op... Henny Huisman! De playback show kon beginnen, 5 artiesten lieten hun kunsten zien en lieten dit soms zelfs horen. Na afloop bleef het nog lang onrustig in de tent en uiteindelijk konden wij vermoeid maar erg voldaan ook de tent verlaten en lekker gaan slapen. De dag erna ben ik weer met veel vernieuwde energie aan het werk gegaan bij CLB.

Ik wil graag de CLB Foundation bedanken en hoop dat we volgend jaar weer op de CLB Foundation kunnen rekenen!

Michael van der Horst
Software ontwikkelaar bij CLB BV.

contact