Sociaal Carnaval 2014

Op zondag 2 februari barste de grote feesttent op de Brink in Castricum bijna uit zijn voegen. Zo vol was het.

Al vanaf 10:00 uur kwamen de eerste gasten binnen en vanaf 10:30 uur barste het carnavalsfeest in alle hevigheid los onder de klanken van de Wico’s. De diverse busjes met gasten bleven aan- en af rijden. De een was nog beter en leuker verkleed dan de ander.

Na het welkomstwoord van de voorzitter van de Stichting Sociaal Castricum P.Q. van Daalen, de binnenkomst van de diverse carnavalsvrienden  barstte het feest los met een optreden van de drumband Reigersdaal, de presentatie was in handen van Perry Zuidam die ook nog optrad met de kanjers.

De Lunch was ook dit jaar goed verzorgd. Na het eten was het tijd voor een grote polonaise onder de klanken van de blaaskapel “De Bloaspiepers” uit Rotterdam. Onder hun klanken kon niemand meer op haar of zijn stoel blijven zitten en deinde de massa door de hele tent.

Het grote wachten deze middag was op de presentatie van Henny Huisman met zijn befaamde Playback Show. Toen Henny kwam barste er een oorverdovend gejuich los en waren de deelnemers niet meer te houden. Dennis Hof won de Playbackshow en kreeg een daverende ovatie. De immense populariteit van Henny Huisman bleek wel uit het feit dat hij voor een iedereen aandacht en een woordje had. Ook deelde hij de prijzen uit voor de best verklede.

Langzaamaan naderde de finale met een slotpolonaise van de Bloaspiepers. Niets was hen teveel. Om op te vallen gingen ze zelfs op de tafels staan wat de feestvreugde verhoogde.

Ook was er nog een optreden van de zanger Bernard Karsten die weer de juiste snaar weet te raken om iedereen in vervoering te krijgen waarna de Wico’s de laatste deuntjes mochten spelen.

Moe maar voldaan vertrokken rond 16:00 uur de gasten weer huiswaarts met de groet van “Bedankt voor alles en tot volgend jaar”.  en dat is zondag 1 februari 2015

Groetjes,

Michael van der Horst

contact