Uitje De Blinkert 2013

Met dank aan de CLB Foundation, kon de Ronde Tafel Baarn/Soest ook dit jaar weer een leuk uitje verzorgen voor een 15-tal bewoners van het Leger des Heils huis ‘De Blinkert’ in Baarn. De huidige groep bewoners van De Blinkert komen uit de ex-verslavingszorg. Voor deze mensen is geen opvang buiten ziekenhuizen of klinieken mogelijk. Voor deze groep is het van groot belang onderdeel uit te maken van de samenleving en hiermee contact te houden. Deze mensen komen weinig buiten, maken dus weinig contact met anderen en maken eigenlijk niet veel meer mee.

De Ronde Tafel maakt het mogelijk om deze mensen iets te geven waar ze naar uitkijken en met plezier op terugkijken.

Uitje De Blinkert, 9 november 2013

Op 9 november jongstleden stond het jaarlijks uitje met de bewoners van De Blinkert gepland. Een gezellig event waar zowel binnen de Ronde Tafel als binnen de Blinkert, naar uit gekeken wordt.

Na een gezamenlijke lunch op locatie, is de groep ditmaal in colonne naar Utrecht gereden. De hoofdactiviteit was namelijk een bezoek aan het onlangs gerenoveerde Spoorwegmuseum. Een locatie voor jong en oud, met goede faciliteiten voor hulpbehoevenden.


Eenmaal goed en wel binnen, is de groep opgedeeld en verspreidde het geheel zich over de locatie. Voor de een was een beetje rondkijken voldoende, de ander wilde kostte wat het kost in alle attracties. Een rolstoel was daarmee geen belemmerende factor. En voor een enkeling was het voldoende om op het buiten terrein de uurtjes vol te roken en mensen te kijken; ook prima!

Gedurende het bezoek is er veel gelachen met, maar ook om elkaar; een tussen de rails vastzittend rolstoelwiel bleek bijvoorbeeld zeer vermakelijke kost bij medebewoners! En natuurlijk is er tussendoor ook genoten van enkele versnaperingen.

Voordat we weer terug naar Baarn reden, heeft het hele stel nog een bezoekje gebracht aan het interne theater. Een voorstelling over de Oriënt-Express werd daar goed ontvangen. Hoewel onbedoeld, werd de voorstelling door de groep bewoners langzaam omgedoopt in een interactief verhaal waarbij vanuit de zaal luidkeels richting werd gegeven aan de verhaallijn…

Tegen het einde van de middag was iedereen weer terug op locatie en werd er onder het genot van een afscheidsdrankje teruggeblikt op een geslaagde en vooral vermakelijke middag!contact