Dagje Efteling met Prisma

Onlangs zijn onze collega's Wilbert, Martijn en Rolf met een aantal cliënten van Prisma naar de Efteling geweest! Het ging om vier cliënten van locatie 't Vierspant. Deze woonvoorziening is opgestart uit een particulier initiatief en reeds aangesloten bij de nachtzorg van Prisma. Het gaat hierbij om cliënten met een ernstig meervoudige beperking die weinig buiten de deur (kunnen) komen. Het was dus een bijzondere dag voor hen! Lees hieronder het verslag van begeleider Lia van Prisma:

"Op dinsdag 10 oktober was het dan zover: wij zijn uitverkoren om vanuit de CLB Foundation een dagje naar de Efteling te gaan. Superleuk natuurlijk!

Om 9.30 uur kwamen er 3 medewerkers van CLB (Wilbert, Rolf en Martijn) om vrijwillig met ons mee te gaan. En met ons bedoel ik dan Jarida, Ilse, Simone, Petra, Heidi en mijn eigen persoontje.

Eerst hebben we een bakkie koffie gedaan om de dag goed te beginnen en elkaar vast een beetje te leren kennen. Voor de mannen was het eigenlijk de eerste keer dat ze met een doelgroep als deze te maken hadden, maar ik kan zeggen dat daar weinig van te merken was. Er was meteen een leuke klik met elkaar.

Rond 10 uur de jassen aan en hup richting het mooiste pretpark van Nederland. Na een kwartiertje lopen waren we er. De meiden hebben enorm genoten van het sprookjesbos, het poppentheater, de muziek, de mensen, de taart en de heerlijke soep en natuurlijk niet te vergeten de extra aandacht die ze vandaag kregen, dat is misschien nog wel het mooiste van alles.

Zij en ook wij hebben een ontzettend fijne dag gehad, eentje die we niet snel zullen vergeten.

Namens de meiden van het Vierspant, maar ook namens Heidi en mijzelf willen wij jullie heel erg bedanken voor deze dag!"

Lia

 

contact