Efteling met ASVZ 2014

Met dank aan ASVZ en de CLB foundation staan we vrijdagochtend om 10.00uur goed gestemd voor de hoofdingang van de Efteling. De badges met voornamen worden uitgedeeld en iedereen stelt zich aan elkaar voor. Een deelnemer begroet iedereen met “Wat zie je er fantastisch uit”. Heerlijk ontwapenend. Ideeën omtrent te bezoeken attracties worden uitgewisseld. Droomvlucht, Villa Volta, Stoomcarrousel, Carnaval Festival en soms wordt zelfs de

Python genoemd. Uiteraard ook stoere verhalen van de deelnemers die eerder zijn geweest.

Na deze eerste kennismaking snel naar binnen. Het eerst is het Stoomcarrousel aan de beurt. De een op het paard, de ander in de wagen. Een mooi begin van de dag, waarbij ook een lekkere koek en drinken hoort. Dus even later zitten we met zijn allen op het eerste terrasje. Geheel verzorgt door de Foundation!

Wie de Efteling zegt, zegt het Carnaval Festival. Deze mag natuurlijk niet ontbreken. Ook de deelnemer met rolstoel kan met een beetje hulp in het Carnaval Festival. We mogen zelfs 2 keer achter elkaar, zonder in de rij te staan.

Tijdens de lunch

worden we getrakteerd op friet, frikadellen & kroketten en wat te drinken. Het smaakt iedereen goed en er wordt gezellig gekletst. Al snel wordt een plan gesmeed door een aantal om de Python in te gaan. Het terras is naast de Python, dus bij de waaghalzen van de groep was het al gaan kriebelen.

Villa Volta, Droomvlucht en de spannende show Raveleijn volgen. Na deze prachtige droom en mooie show is het einde van de dag in zicht.

Bedankt voor deze prachtige ervaring!

Steven

 

Reactie ASVZ

Een dag met een glimlach….

Soms blijkt dichtbij toch heel ver te zijn en ver haast onbereikbaar. Op 19 oktober jl. heeft de Foundation van CLB een brug kunnen slaan waardoor afstand of andere beperkingen geen belemmering bleken om een groep van 15 cliënten een onvergetelijke dag te bezorgen in de Efteling in Kaatsheuvel.

Als huisleverancier van de nachtapparatuur is CLB al vele jaren een prettige partner van ASVZ die vanuit de Foundation van CLB het aanbod deed eens op een andere manier iets te doen voor de eindgebruikers van hun apparatuur. Cliënten  waarvoor om welke reden ook een dagje verwennerij niet zo voor de hand ligt, een ultiem zorgeloze dag bezorgen was het doel. Vanuit diverse regio’s van ASVZ werden er cliënten uitgenodigd die wel te enthousiasmeren waren voor een dagje compleet verzorgd Efteling plezier.

Cliënten werden opgewacht bij de hoofdingang van de Efteling door enkele medewerkers van CLB en de voorzitter van de Foundation, mevr. Berghuijs. Zij hadden voor deze dag het bureau ingeruild voor stevige wandelschoenen om samen met begeleiders van ASVZ de cliënten van de ene naar de andere attractie te begeleiden en samen een dagje plezier te beleven. De draaimolens/ carrousel en belevingsgerichte attracties waren veruit het meest populair. Voeg daarbij op tijd wat eten en drinken toe en een ieder heeft snel op het netvlies dat deze club een prachtige dag moet hebben beleefd. Saskia die intens genoot van ‘de Vliegende Hollander’, of Carolien, Nellie en Cees die met verwondering ‘Ravelijn’ ervaren hebben. Om Ufuk, Maarten en alle andere niet te vergeten die telkens weer met vereende krachten vanuit de rostoel of onder de arm een attractie in geholpen werden en glunderend na enkele minuten gieren/ zwieren of rondkijken op pad gingen naar een nieuwe spannende beleving. De koffie en taart bleek een aangename pauze tussen de attracties door om alle indrukken en prikkels te laten zakken.

De dag werd afgesloten met een heerlijk Efteling menu. Zowel de mensen van CLB als de cliënten en hu begeleiders konden terug kijken op een fantastische dag waarin het weer hun goed gezind bleek en het met recht ’een dag met een glimlach’ mag worden genoemd.

Erg jammer voor Ranesh/ Wendell en Doera uit Rotterdam die vanwege een niet rolstoel vriendelijke huurbus, de reis naar Kaatsheuvel niet konden maken. Een volgende keer staan zij boven aan het lijstje.

ClB Foundation, dank dat wat soms ver weg lijkt door jullie op deze stralende vrijdag in september voor deze cliënten dichtbij is gebracht.

Namens clienten:

Johan Remmers

Sectormanager ASVZ.

contact